torstai 6. syyskuuta 2018

Rin HK2


Treenit ovat vieneet todistettavasti valeilmaisuongelmaa eteenpäin. Jes! Sunnuntaina otimme osaa Lappeenrannan Palveluskoirayhdistyksen joukkueessa vuotuiseen kaupunkiotteluun. Sää oli aamusta hyvinkin tyyni, kevään kokeessa meillä oli kunnon myrsky. Iltapäivää kohden taas lämpötila ikävästi nousi ja tottis suoritettiin hyvinkin aurinkoisessa kelissä.

Hakualue oli oikein mukavassa maastossa. Näkyvyys oli hyvä, vasemmalla puolella alkoi noin 100 metrissä rinne. Laitoin Rinin ensin oikealle ja teki sinne hienon laatikkopiston. Sitten vasemmalle ja lähdin etenemään. Rin tuli rullan kanssa kun kutsuin. Ehti jo hetken hirvittää että taasko tämä alkaa.. Pakkohan ilmaisu oli hyväksyä ja sitten mentiin etunurkkaan. Sieltä löytyikin laatikko ja laatikosta ihminen! Rin ei mennyt maahan näytöllä vaan jäi istumaan. Hallinta hirmu hyvä eikä Rin yhtään haikaillut maalimiehen perään. Muistaakseni tässä kohdassa tuli tyhjä oikealle ja piikkipisto vasemmalle, Rin kohdisti piiloa päin etenemisen ja ehkä siksi kääntyi takaisin. Hyväksyin tämän koska pelko valeesta mukana.

Jatkettiin oikealle ja nyt Rin sitten vaan katosi. Kutsuin ja huutelin mutta koiraa ei näy. Asetuin odottamaan myös vähän huonoon paikkaan, lähetys vasemmalle just hyvä mutta oikean puolen näkyvyyden peitti tiheä kuusi. Jos liikkuisin eteenpäin niin lähetyspaikka ei olisi niin hyvä ja jäisi tutkimatonta aluetta. Ja taaksepäin ei ole asiaa. No tuli se Rin sieltä lopulta pois, ilman rullaa. Sitten oikealle, taas vähän vajaa pisto. Vasemmalle ja taas Rin ampui taakse ja kiiti takarajalla ja myös alueen ulkopuolella. Kutsuin mutta ei vaikutusta. Sitten näin että Rin suunnisti pusikkoon noin 200m kohdalla ja totesin että siellä on oltava maalimies. Hetki odottelua ja Rin poistui pusikosta rulla suussaan. Rinillä oli aika hiki kun tuli luokse ja maalimiehelle lähdettiin aika verkkaiseen liina löysällä mutta laukalla kuitenkin. Täällä myös hallinta hyvä ja poistuminen joka olikin aika pitkä koska Rin otti tämän maalimiehen alle 100 metristä..

Lähetys oikealle ja Rin eteni rinteen päälle. Täältä taas suora näkyvyys ja näin että Rin on hajulla nenä pystyssä. Hakee ja hakee mutta ei löydy. Ajattelin että ehkä maalimies on rinteen takana mutta sielläkin Rin kävi ja palasi takaisin. Sitten totesin että maalimies on rinteessä olevan kaatuneen puun takana kuusen oksien alla. Ja niin olikin, lopulta pitkän haun jälkeen Rin sinne päätyi ja poistui jälleen kerran rullan kanssa. Näytölle käskiessäni ei tapahtunut mitään :D Toisella kehoituksella lähti. Täällä avopiilo ja Rin ihan poikki. Hirmu hyvin Rin malttoi hakea hajunlähdettä ja itse olin sijoittunut radalla hyvään kohtaan että näin Rinin paikallistavan hajua eikä tullut tarvetta kutsua pois.

Pisteitä lähti tottelemattomuudesta, hitaasta vauhdista toiselle maalimiehelle ja kahdesta käskystä kolmannelle. Yhteensä pisteitä tuli 164.

Nämä treeneistä kisakentällä, kiitos kuvien ottamisesta Tiina M.!
Myöhemmin mentiin suorittamaan esineruutua. Jälleen kerran, alue oli hyvin selkeä ja näkyvyys hyvä. Nyt sentäs tuuli oli noussut hieman eikä ollut aivan seisova keli. Lähetin vasemmalta, Rin eteni taakse ja toi esineen. Sitten seuraava lähetys, Rin eteni puoleen väliin, sai hajun ja toi esineen kannon takaata. Kolmas lähetys noin alueen puolesta välistä. Rin lähti etenemään vasempaan takakulmaan ja alueen ulkopuolelle. Huusin kääntökomennon ja sijoituin niin että jos Rin tulee luokse niin samalla tarkastaa alueen jolle ei ollut mennyt. Rin kääntyikin etenemään takarajalla ja löysi sieltä kolmannen esineen. Vautsi! Neljäs esine jäi oikeaan takakulmaan minne ei edes ehditty. Pisteitä ansaitusti 30 :)

Viimeisenä tottis, tässä tuttu kenttä. Rin pääsi ensin suorittamaan yksilöliikkeet ja Rin oli selkeästi aika nuutunut. Rinin tavalliseen tottismoodiin tämä tiesi vaan sitä että seuraaminen on entistä kamalamman näköistä. Kentälle menossa Rin olisi voinut olla paremmin mukana. Ampumisiin ei reagoinut ja seuruu huononi kokoajan. Oli mukana mutta sellainen ponneton lötkö. Lyhyen sivun täyskäännöksessä tuli ilmeisesti ötökkäongelma ja Rin katosi sivulta. Jouduin pysähtymään että Rin tuli mukaan uudestaan. Henkilöryhmä hyvä! Hyvin Rin oli mukana myötäpäivään käännöksessä ja kiihdytti eikä jätättänyt. Tästä ansaitusti Tyydyttävä.

Kiitos Nealle kuvauksesta! Yritin yhdistää nämä videot mutta en vaan osaa, kuvattu kännykällä. Ehkä jatkossa jaksaisin raahata sen oikean videokameran mukaan. Sitten istuminen. AINA henkilöryhmän jälkeen sen lisäksi että kerron Rinille mikä liike on tulossa niin olen hieman rapsuttanut korvan takaa. En niinkään merkiksi istumisesta vaan enemmänkin palkaksi. Nyt en jostain syystä tehnyt tätä ja ihan tietoisesti vaan ajattelin että enpäs rapsuttele. No Rin sitten ajatteli että enpäs istu :D Seisomiseksi meni. Puutteellinen. Maahanmenot ovat olleet kamalia jos Rin edes on maahan mennyt mutta nyt kokeessa tuli nopea ja varma maahanmeno. Luoksetulo oli hieman ponneton ja sivulle siirtymä aavistuksen vino. Mutta Rin tuli suoraan eteen :) Hyvä Rin! Tästä muistaakseni Hyvä. Liikkeestä seisomisessa Rin seisahtui napakasti mutta odottaessa tuli taas ötökkäongelma ja niitä piti napsia. Tassut pysyivät kuitenkin hienosti sijoillaan! Kun palasin Rinin viereen tuli hirveä dilemma. Mitä mun pitää  sanoa? Pitääkö se jättää seisomaan? Mitä kummaa tässä pitikään tehdä? Sitten päätin että käsken sivulle ja samalla tuomari sanoi että käsky. Ainiin! Piti odottaa tuomarin lupaa ihan niinkuin kaikkialla muuallakin :D Voihan helle ja voittajaluokan kaipuu. Arvosana Erittäin Hyvä.Siirtymä kapuloille hyvä! Tasamaanouto myös hyvä, nopea nouto vaikkakin palautus voisi olla nopeampi loppuun asti. Hyppynoudossa hyvä hyppy, tulossa kesti pitkään mutta Rin tuli puhtaasti kapulan kanssa esteen yli :) Estenoudossa myös varma meno ja tässä tälläkertaa nopea ja varma paluu myöskin esteen yli. JEEEEE! Tätä treenatessa olen nyt kuurina kehunut ja kannustanut Riniä kapulan noston jälkeen jotta Rin tulisi vapaammin ja vauhdikkaammin takaisinpäin. Tämä on ilmeisesti auttanut ja pitää jatkaa tätä ja tehdä samaa myös hypylle. Noudoista arvosanat Erittäin Hyvä - Erinomainen.Eteenlähetys Rinin tyyliin Erinomainen. Tässä se seuruu oli taas hyvää.. Paikallaoloon siirtymä hieman epävarma mutta Rin oli sivulla hyvin kuulolla ja jäi hyvin. Eikä kuulemma ahdistunut paukuista. Tottelevaisuudesta siis 87p. Tuomarina kaikilla osuuksilla Vesa Häkkinen. Yhteensä pisteitä kertyi 281, 1-tulos, 2-sija ja kaupunkiottelujoukkuekultaa! Hyvä me!Loppuun vielä kerron Rinin kuulumisia "Kuinka lähdetään metsälenkille ihan niinkuin normaalit koirat" -harjoittelusta. Rin on sisäistänyt sen että häkistä ei saa tulla ilman nenäkosketusta. Luvan nenätargettiin Rin saa kun käy makuulle niin että on häkissä. Välillä on hauska seurata Rinin ajatuksenjuoksua kun ensin Rin seisoo puolittain ulkona häkistä. Mitään ei tapahdu. Sitten Rin käy makuulle, jalat ulkona häkistä. Mitään ei tapahdu. Rin miettii ja koukistaa ylimääräiset jalanpalat häkin sisälle jolloin nenätarget ilmestyy ja Rin pääsee täppäämään :D Hassu eläin.

Häkistä poistuttua pitää taas heti ottaa nenätarget, tämä vaatii kyllä vielä tiukan käskyn eikä tule automaattisesti vaan Rin on edelleen juoksemassa Kooan kimppuun. Sitten istumaan. Uutena olen ottanut sen että Rin joutuu pitämään nenätargetia käteen jokusen matkaa, pääosin sen verran että kun kehun Riniä rauhallisesti niin ei enään pudota nokkaa miun kädestä. Jos pudottaa niin huomautan ja pysähdyn. Kun tämä on hoidettu niin Rin joutuu vielä kävelemään miun mukana sen verran että ei enään puhalla ja puhku vaan hieman rauhoittuu, yleensä noin 100-200 metriä. Sitten saa luvan mennä. Nyt Rin on jo senverran rauhallinen että ei enään juokse Kooaa päin vaan juoksee ohi, kääntyy ja sitten sen jälkeen saattaa kiihdyttää Kooan iholle. Jos siltä näyttää niin tämän ajatuksen saan usein stopattua käskyllä. Huh, on kyllä lenkeillä hommaa alussa mutta nyt ollaan tätä tehty reilu vuosi joten ehkä ensi vuonna olemme taas kaksi askelta edellä asiasta.

Rin ja Toveri Jana. Ekassa kuvassa Rin noin kolme vuotta ja jana noin 4 kuukautta. Nyt kaverukset kuvattu uudestaan :D Toinen kasvaa ja toinen... ei.


Sitten pari epäonnistunutta otosta :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti