sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Musta on tullut pallohullu

17 viikkoa, 10,8kg ja 43cm


Päivää aiemmin myös 18 viikkois kuva, 11,3kg ja ehkä edelleen 43cm. Tarkoittaen että mitta on hieman heilunut edellisillä kerroilla..
Nyt alkaa leikki maistua Namulle :) Etenkin Kongin vinkupallot ovat Namun mielestä huippuleluja. Kahden pallon leikki toimii hyvin, Namu palauttaa hakemansa pallon automaattisesti takaisin ja saa sitten toisen. Ja taas mennään! Vetoleikkikin toimii jopa namien jälkeen mutta edelleen Namu on vähän helläsuinen. Toki hampaitakin on nyt vaihtumassa.

Namusta on tullut aika jötkäle. On jäntevä ja hallitsee kroppansa hyvin ikäisekseen. Lenkkeilimme Lauran uuden pennun kanssa ja voikun Namu oli valtava! Lakka nyt olikin vasta 7 viikkoa ja niin pienen pieni ja suloinen. Namu ihmetteli Lakkaa ja leikit olivat vähän turhan rajuja. Kooa oli sitä mieltä että kyllä nämä pennut nyt saisivat jo riittää. Rin ei tälle lenkille lähtenyt että selvittäisiin vähemmillä haavereilla.
Huomaa että olen nyt harjoitellut Namun kanssa vähemmän seuruuta. Eräänä aamuna lenkin jälkeen menin takapihalle ihan varta vasten seuruutreeniä tekemään niin käsissä olikin aika vauhdikas Namunen. Peruuttelussa Namu meni innokkaana hieman liian etäällä. Jouduimme hetken pyörimään että sain Namun oikealle paikalle ja siitä jessattua. Käännöksen jälkeen Namu myös herkästi ottaa vauhtivaihteen päälle ja ampaisee reilusti eteen. Kontakti ja asenne on hirmu kiva! Sen puoleen olen todella tyytyväinen tämänlaiseen seuruun opetustekniikkaan. Namulla alkaa kuitenkin olla hyvä ajatus seuruupaikasta, kun teen ympyrää niin selkeästi hakee "oikeaa" paikkaa ja jarruttaa ja käyttää takapäätään.

Perjantaina oli tokopäivä hallilla. Namu aloitti riehakkaalla palloleikillä ja sen jälkeen tehtiin seuruu harjoitteita. Sain jopa palkattua Namun pelkällä pallolla ja tämänlainen herkuton palkka hyväksytiin Namun puolesta heti. Lopuksi Namu teki seisomaan jäämistä ja hyvin tulee napakat pomput. Yritin myös tehdä pari harjoitetta niin että meillä olisi nenät samaan suuntaan mutta tämä oli hieman haastavampi Namulle kuin se että ollaan nenät vastakkain. Toisella kierroksella aloitettiin vetoleluleikillä ja tämä ei toiminut niin hyvin kuin pallot. Sitten ruutua koska oli Paula apuna ja kuolleet pallot kiinnostavat jo enemmän kuin ennen. Paula laittoi pallon Namun nähden ruutuun ja sinne lähetys. Ymmärrettävästi kaksi ekaa kertaa Namulla olivat vähän hakosessa että mitä kummaa, minne pitää juosta. Sitten Namu sai juonesta kiinni ja viimeisellä toistolla juoksi kovaa vauhtia suoraan pallolle sitä etsimättä. Seuraavaksi kosketusalusta ruutuun ja lyhyeltä matkalta ruudun paikkaa. Tämä meni superhyvin. Ja nyt oli käytössä myös eri kosketusalusta jolla ollaan harjoitukset aloitettu, ei ongelmaa tämän kanssa. Loppuun vielä vauhtinoutoa. Ei voi muuta sanoa kun että Namusta on kehittynyt innokas kapulakoira! Menee kapulalle täysiä, kääntää hienosti itsensä vauhdissa ja nappaa kapulan takaapäin. Jes! Jessauksesta ei kyllä irroita otetta kapulasta.


Namua ei hirveästi kiinnosta Rinin uhittelut


Nyt on korvat pystymallia

Tässä kohtaa Namun piti vahtia kovasti Namun oikealla puolella olevaa tuulimyllyä joka yritti hyökätä ainakun Namu ei katsunut

Kapulatreenissä ollaan edistytty myös muutoinkin isoin harppauksin. Pitoa teen niin että istun ja Namu istuu edessä. Kapulan saa ottaa suuhun vaan rauhallisesti ei hyppäämällä ja hyökkäämällä kapulaan kiinni.. Namu pitää hyvän otteen vaikka taputtelen kapulaan ja silittelen päätä. Se että vedän kapulaa vaati hetken aikaa Namulta tajuta että ei irroiteta. Nyt sujuu sekin hyvin. Nyt harjoitellaan myös "Irti" -käskyä. Kapulan maasta nostoa käsikosketukseen tehdään ja tämänkin Namu hiffasi hyvin. Kotona myös kiertää pääosin kapulan taakse ja nostaa hyvällä tekniikalla.

Keskiviikkona kävin myös ulkokentällä aamusta. Nyt tarkoituksella en ottanut nameja mukaan, vaan pelkät lelut. Kentällä olikin muita treenaajia ja sovittiin onneksi Namun kanssa nurkkaan leikkimään kun toista koiraa treenattiin kentällä. Namu välillä unohtui tuijottamaan toista koirakko kentällä mutta ei tehnyt mitään elettä mennäkseen koiran luokse. Leikki sujui hyvin. Sitten tein noutoa ja tässä jäi välillä kapula suussa tuijottamaan toista koiraa ja unohtui omiin maailmoihinsa.On ihan unohtunut! Rinkin vietti JO viisivuotis syntymäpäiväänsä! Asiaan kuuluvalla tavalla, Rin järjesti kavereilleen juhlat ja käski poikien laittaa parasta päälleen. Viikonloppuna on myös lenkkeilty Lauran, Toscan ja Lakan kanssa. Toisena päivänä Kooa alistui siihen että seurassa on TAAS pentu ja ei urputtanut niin paljon kuin ensimmäisellä lenkillä.


Uuden mallin ryhmäpotretit


Kuvassa on kaksi koiraa..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti