tiistai 25. joulukuuta 2018

Hampaat irti

Namu 22 viikkoa, 13kg ja 48cm

Vähän on vielä Kooaan matkaa

Nyt näyttäisi siltä että Namun viimeisetkin maitohampaat on irronneet. Eilen heiluttelin kulmurit veks ja suu on täyttynyt hienoilla uusilla hampailla. Yksi hammas käytiin poistattamassa eläinlääkärillä koska se oli viikkoa aiemmin lohjennut. Ydin oli ikävästi näkyvissä ja vuoti ajoittain verta. Toivoin että loppu hammas irtoaisi mutta koska se oli torstaina vielä napakasti paikoillaan ja joulupyhät tulossa niin varasin perjantaille poistoajan. Yhden maitohampaan takia en halua joulua pilata päivystyksessä. Koska Namu meni unille niin kuvautin samalla olat, puhtailta näyttivät <3

Namun Post-It tunnarissa on tapahtunut ymmärrystä! Nyt olen lisännyt neljännen lapun ja tänäänkin kotitreenissä Namu kiersi nopeasti kolme muuta lappua ja omalle lapulle tökkäsi samantien varman nenäkosketuksen. Mukana on myös käskysana ja odotus, suun avauksella ei vielä syöksytä lapuille. Muuten meno on vähän turhan villiä. Namusta odotus ei todellakaan ole cool koska Namu todellakin tietää mitä pitää tehdä. Samoin noutokapulan noston kotiharjoittelussa on odotus. Kapula on nyt mukana taas treenissä ja hienosti oli pitohommat muistissa tauon jäljiltä.

Hallilla kävimme Paulan kanssa treenaamassa sunnuntaina. Namu teki seuruuta, asenne on kiva ja etenkin ympyrällä tekee hyvin takapäällä töitä. Ruutua tein avustettuna ja toisella kierroksella yksin niin että jätettiin Namun kanssa yhdessä lelu ruutuun. Hyvin muisti pelasi ja sinne mentiin täysiä pitkästä matkasta. Kosketusalusta treeniä myös ruudussa, vähän vaatii vielä malttia lisää pitää tassut alustalla. Namu teki myös jääviä, leikki vetoleikkiä niin että Paula oli apparina hihnan päässä ja noudon palautusta. Tätä tehtiin niin että Namu oli Paulalla ja antoi kapulan Namulle suuhun, meni hyvin ja vauhti oli kiva.
Kooaa ei kiinnosta ruskeiden hommailut


Rin teki ruutua ja olimme hetken yksin hallissa niin Rin meni taas huonoon mielentilaan. Aloitin leikillä ja jo siinä tuli pöhkimistä. Sitten ajattelin että otan helppoa ruudun paikan hakua läheltä. Virhe, ei ollut helppoa vaan tämä harjoitus aktivoi Rinin kipittelyvaiheen ja pitkän matkan ruudustakaan ei tullut mitään kun Rin vaan kipitteli ympäriinsä. Voihan Rin. Onneksi Rin meni tauolle kun Noki teki vauhtinoutoa ja tämä nollasi Rinin asetukset ja lopputreeni meni hyvin. Rin teki merkkiä ja lopuksi erikseen katseella kapuloiden merkkausta. Tässä oli tänään hankaluutta, Rin päätti itse minkä kapulan hakisi ja ei suostunut muuttamaan lukitustaan. Noudot olivat kuitenkin nopeita ja palautukset tulivat hienosti suoraan sivulle. Rin teki myös Nokin kanssa paikallaolon ja oli tässä oikein hyvässä mielentilassa.

Kooakin pääsi mukaan :) Kooalle piti olla treenattavana jotain muuta mutta koska Kooan "kääntyy" käsky ei toiminut niin meni aikaa tämän väännön suoritukseen. "Kääntyy" tarkoittaa Kooalla takapäänkäyttöä esimerkiksi 360 käännöksissä oikealla seuraten. Nyt Kooa virittyi tästä peruutukseen, ei uusi ongelma mutta tätä ei ole vähään aikaan esiintynyt. Sitten kun saatiin tämä kuntoon niin seuraava vääntö tuli siitä että Kooa kuvitteli "Viereen" käskyn tarkoittavan kiertämällä vasemmalle tuloa. Sillä käskyllä ja käsimerkillä tullaan siis edestä suoraan oikealle ja tämä on ollut Kooalle tähän asti hyvin selkeä käsky, niinkin selkeä että Kooa välillä on unohtanut aina käytössä olleen "Sivu" käskyn joka siis tarkoittaa kiertämällä vasemmalle tulemista. Tätä sitten tehtiin _pitkään_ ja välillä Kooa oli tauolla kun korjasin hallista tavaroita. Lopulta Kooa keskittyi ja teki pyydettyä asiaa oikein. Loppuun vielä oikealla peruutusta, nyt ei tarvitse enään (onneksi!) treenata harppoen niin haen tähän rauhallista askellusta.

Vanhuksella välillä muistiongelmia vai..

 Tänään kävimme Paulan kanssa taas treenihommissa. Namu jatkoi lelulle hetsausta ja tavoittelee lelua kokoajan paremmin. Ote on vielä välillä vähän herkkä mutta suunta on hyvä. Pallopelit kiinnostavat Namu nyt kovasti ja on tyytyväinen vaikka palkkaan välillä palloilla namien jälkeen. Seuruuta harjoiteltiin jälleen kerran, edelleen peruuttelut mukana. Ruutua teimme nyt niin että Paula vei Namun näkemättä pallot paikoilleen. Välillä tuli vähän kaarrosta kun Namu katsoi Paulaa mutta hyvin löysi tiensä palloille. Nyt aloitin myös Korrien koulutuksesta saamani vinkin eli pönötystreeni jossa Namu oli Paulalla, hetsasin leluun, juoksin kauemmas ja kun otin "koemaisen" asennon niin Namu päästettiin irti ja jessasin vauhdista. Tässä ajatuksena se että tehdään passiivisesta koemaisesta ohjaajasta jo alunalkaen koiralle kannattava lähestyä ja kovaa. Namu osti tämän treenin hyvin :D Sitten Namu kaukoili niin että seison ja nämä olivat hyviä.

Rin teki piiiiitkästä aikaa käskytettyä seuruuta. Tässä huomattiin että Rin oli varsin Pätevä, teki oikein kivalla asenteella ja pää oli ylhäällä, paitsi silloin kun lähestyttiin Paulaa kohtisuoraan niin sitten Rin tiputti kontaktia ja vilkuili. Treenattiin sitten tätä että Paula höpisee ja mie palkkaan Riniä kun ei tiputa kontaktia. Koska ruutu oli paikoillaan niin tehtiin sitä. Nyt ensimmäinen niin että Paula näytti ruudun. Tämä oli vauhdikas ja hieno! Tehtiin toinen samanlainen ja sitten ilman näyttöä. Ja heti Rin hidasti ennen ruutua ja jäi etulaitaan. Korjasi itse taakse ja tästä kehuin. Uusi yritys ja tämä taas huono. Sitten hetsasin ja pidin Rinistä kiinni ja nyt meni hyvin. Seuraavaksi tehtiinkin kaksi niin että kun Rin oli hyvällä vauhdilla ruudussa niin Paula heitti pallon taakse. Nämä toimivat kivasti mutta kaksi peräjälkeen on jo liikaa. Rin teki myös eteenmenoa viuhkana ja tässä olin jättänyt ruudun paikoilleen, ajattelin että ei haittaa, saa olla häiriönä. Mutta sitten taas tuli mieleen (kesken treenin tietty..) että koska Rin yritti mennä ruutuun ja jouduin tästä huomauttamaan niin ei oikein tee hyvää Rinin ruututreenille.. Hmmm. Ei siis ruutuja jatkossa eteenmenotreenissä. Eteenmenot tein pk-virittelyillä, toimi hyvin.

Tällä ja viime treenikerrallakin olin paneutunut Rinin luoksetuloon. Rinhän on luoksetulossa aivan liian rento. Tästä syystä (todennäköisesti) maahanmeno on veltto, odotusvaihe on turhan rauhallinen ja luoksetulo on lötkö. Enkä edes mainitse minkälaiset stopit ovat. Lähdin sitä korjaamaan niin että jessasin Rinin leluun heti muutamien askelien päästä. Tein tätä jonkin aikaa ja sitten kokeilin suorana. Ei mitään vaikutusta. Sitte pohdin että ehkä en jessaa Riniä vapaaksi vaan annan luoksetulokäskyn, "Rinsivu!". Näitä tein ensimmäisellä kerralla vielä muutaman ja tänään jatkettiin ja Paula käskytti. Otin myös virittelyn ennen liikkeen alkamista käyttöön, nyt mulla on ollut vaan jätössä virittely. Paula tarkkaili Riniä ja Rin reagoi olemalla selkeästi virittyneempi odotusvaiheessa. Myös maahanmenot paranivat. Pitkä luoksetulo oli selkeästi virittyneempi ja nopeampi. Hyvä Rin!

Tontut olivat paketoineen koirien joululahjapaketit ja niitä etenkin Kooa odotti pitkälle iltaan saakka. Kunhan muu perhe oli juhlinut ja syönyt oli koirien vuoro. Koirien paketeista löytyi herkkuluu, lelu ja pieni rasia jossa herkkuja. Tässä kuvakimara koirien iloisesta pakettien avaamisesta :D


Voi tätä odottamisen riemua!

Kooa vanha konkari keskittyy yhteen nurkkaan

Namu on harjoitellut pakettien kanssa yksinollessaan mutta lahjapaperi aiheutti haasteita


Rinin paketti ei suostu avautumaan

Kooa ja rakas possu <3

Luu pitää syödä heti, ekstraherkkulaatikkoa ei ole vielä huomattu

Rinille mustekalalelu


Namu on saanut pakettia auki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti