keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Namu 5 kuukauttaNamu se vaan kasvaa. Namun tassut kasvavat korkeutta mutta yllättävän hyvin Namu tassunsa ja kroppansa hallitsee. Kasvu on kivan tasaista ja Namu on nyt aikalailla Rinin korkuinen jollei jo korkeampi. Kummallisia asioita alkaa myös ilmestymään Namun näköpiiriin, kuten esimerkiksi Henrin olohuoneeseen asentama musta reppu. Tämä hökötys oli kyllä paikalla kun Namu oli olohuoneessa mutta sitten Namu siirtyi makuuhuoneeseen häkkiin nukkumaan. Koska otettiin vielä illalla Namun korkeuskuvat niin Namu piti käydä häkistä huikkaamassa olohuoneeseen. Reppu aiheutti pientä pöhinää ja sitä piti ensin varmuudenvuoksi kiertää vähän kauempaa :D Namu myös ihmettelee välillä iltaisin omaa/meidän muiden heijastumaa olohuoneen ikkunasta.

Hirveän karmea kuva. Ei jaksa ottaa uutta koska tämäkin myöhässä otettu. Namu 21viikkoa, 12,2kg ja 46cm


Namun treeneihin olen nyt ajatuksella ottanut virittelysanat sosiaaliselle palkalle (Tadaa), lelupalkalle (suhinaa) ja namipalkka onkin aina ollut Jes! Lelupalkan virittelyä ajan sisään suhisemalla kun leikin Namun kanssa. Tähän on vaan nyt tullut pieni tauko kun Namulla irtoilee isot hampaat. Sosiaalisen palkan kanssa huomasin jo parin treenin jälkeen että Jes! vapautus aiheuttaa Namun ryntäyksen ruokakipolle päin jos se on mukana ja Tadaa! ei aiheuta tätä ryntäystä. Olen myös alkanut opettaa Namulle temppua pelkästään sosiaalisella palkalla, tätä Pekka Korri on neuvonut. Namun tempuksi valikoitui jalkojen väliin tuleminen, ehkä jopa tassut varpaille tyylillä. Tätä olen tehnyt Namun kanssa pentuna pari kertaa namiohjauksella mutta nyt jatkossa teen ihan erillisenä treeninä. Namu ei oikein edelleenkään tykkää palkan vaihteluista harjoituksen aikana. Parempaan suuntaan on onneksi menty, pallopalkka kelpaa namien ohessa.

Hallilla on käyty pari kertaa. Namu on tehnyt maalimiesleikkiä Paulan ollessa hihnanperässä. Tämä tuntui olevan Namusta kivaa ja siitä innostui. Tehtiin vain yhden kerran koska ne hampaat on nyt hankalassa vaiheessa. Ruudun ideaa Namu on alkanut hahmottamaan, tai ainakin sitä että ei enään ota hetsaajasta häiriötä vaan juoksee suoraan palkalle. Kosketusalustan kanssa olen tehnyt kotona työtä että Namu malttaa odottaa tassut alustalla, muuten käy herkästi täppäämässä ja sitten tulee kohti. Tämäkin hyvällä mallilla. Kotona olen aloittanut Namun kanssa kartionkiertotreeniä läheltä. Taas mennään saman kaavan mukaan Namun oppimisen suhteen. Ensimmäinen koulutuskerta on vähän haparoiva mutta toisella syttyy jo lamppu ja Namu alkoi varmoin ottein kiertää kartiota vastapäivään. Lisäsin käskysanan ja tämä meni hyvin jakeluun ja Namu pyynnöstä kiertää useammankin kerran kartion putkeen. Nyt olen ottanut myös myötäpäivään kierron mukaan, tähän meni taas kaksi kertaa kunnes Namu ymmärsi että nyt ei kannata kiertää tuttuun suuntaan.

                                           Namun treeniä, kiitos kuvauksesta Paula :)

Post-it tunnari on myös aloitettu! Alku menikin todella helposti koska olin Namun kanssa tehnyt teipinpalaan nenäkosketusta seinään. Muutama kerta seinään ja sitten siirsin lattialle. Tähän Namulla on varma ja pitkä nenäkosketus. Nopeasti otin toisen lapun mukaan treeniin ja tuntui että Namu olisi hiffannut mitä haetaan. Mutta sittenkun tuli kolmas lappu niin homma on mennyt hankalammaksi. En tiedä pitäiskö lappuja vaihtaa jos Namu niihin koskee, ilmaiseeko omaa hajuaan. Tietenkin käy haistamassa väärät laput ja pääosin tekee nenäkosketuksen oikealle lapulle. Mutta jos haistaa vääriä niin jää Namun nenänjälkiä lappuihin.. Vaihdan laput kuitenkin joka treenikerta uusiin.

Kaukokäskyissä Namu on opetellut edelleen malttia. Suoritus vasta kun käskysana tulee, palkkailen myös kontaktista. Osaa vaihdoista olen siirtynyt tekemään myös niin että seison. Kotona olin treenannut pariin otteeseen istu-seiso vaihtoa ja Namu ei millään tuntunut käsittävän mitä haluan. Näytin hallilla Paulalle ja ajatus oli kysyä neuvoa että miten saan Namun tajuamaan että takajalat pitää liikuttaa. Namu totesi paikan päällä että ei ongelmaa ja suoritti puhtaita istu-seiso vaihtoja. Että sillain.

Namun kaukokäskyjä, kiitos kuvauksesta Paula :)

Rin on käynyt myös hallilla hommissa. Rin teki kiertonoutoa, ensin kiertoa ja sitten myös stoppeja. Vitsit Rinillä on hienot stopit kierrossa! Sitten kun tehtiin luoksetuloa niin vauhti ja stopit ovat aivan kamalat. Pohdin sitä että onko luoksetulo liian helppo liike ja siksi Rin ei ole virittynyt siihen. Kiertonoudossa joutuu olemaan skarppina ja tietenkin on mahdollisuus päästä tekemään kivoja juttuja eli noutaa ja hypätä. Kiertonoudossa tein myös kapulanhakuja katseella merkaten. Tässä Paulan kanssa huomattiin että miun kannattaa katsoa haettavaan kapulaan vasta kun liikkuri sanoo "Käsky!". Jos katson silloin kun annetaan hypyn ohjetta niin Rin ehtii välissä vaihtaa omaa fokustaan, useimmiten liikkurin äänen suuntaan. Rin teki myös tyhjään menoja ja nämä olivat hienoja. Hallissa oli merkkejä jäljellä ja kohdisti alkuun niihin. Uusinnalla kohdisti merkkiin mutta samantien hylkäsi merkin ja jatkoi suoraan. Näistä jessasin. Zetaa tein niin että välillä peruuttelin tai annoin Rinille pyörähdyskäskyä, nämä neuvot tulivat myös Korrien koulutuksesta. Toimivat oikein kivasti!

Kooa raukka se vaan tuntuu entistä vanhemmalta. Seuraa innoissaan (ehkä jopa harmissaan) Namun kotitreenejä. Ja on hirmu pätevä kun pääsee myös hommiin. Kotona Kooa tekee rallytokoon takapäänkäyttöä ja eteentuloja. Rinillä ja Kooalla on nyt myös tapahtunut jotain suhteessa. Rin kerran hyökkäsi Kooan kimppuun kun olimme saunassa. Hampaat osuivat ilmeisesti Kooan nenään, verta oli lattialla ja Kooan alaleuassa. Toisen kerran Rin päätti että lattialla oleva lelu on Rinin. Otti lelun, Kooa väisti. Rinille tämä ei riittänyt vaan hylkäsi lelun ja kävi painostamaan Kooaa vielä enemmän. Kooa reppana käänsi päätään ja kertoi kaikin mahdollisin tavoin että rauhoitu nyt. Sitten Rin hyökkäsi. Me olimme samassa tilassa mutta emme olleet tarpeeksi nopeita ja eikä tullut mieleenkään että tilanne menisi näin pitkälle. Kolmas kerta tapahtui taas muutaman päivän päästä. Nyt en ole varma oliko Rinillä lelu vai jotain muuta, yhtäkkiä alkoi murista Kooalle. Kooa väisti ja taas selkeästi ilmoitti Rinille ettei halua tappelua. Rin jatkoi painostamista ja tälläkertaa olin kartalla mukana ja käskin Riniä lopettamaan. Tilanne raukesi siinä. Nyt pitää seurata tarkemmin ja toivottavasti Rinin käytös ei jatku tällaisena.

Ja illan päätteeksi Rin yritti jälleen kerran itsemurhaa varastamalla treeninamit. Joo, olin ne edelleen jättänyt treenihuoneeseen ja portti oli auki työpäivän ajan. Tosin portti on matala ja sen koirat osaa nenällään myös työntää auki. Namit oli napakassa peltipurkissa ja sen nykyisestä olomuodosta näkee että on niiden namien eteen tehty töitäkin. Reilut 400g katosi Rinin napaan. Ja toisaalta onneksi eivät kadonneet sinne iäksi vaan suurin osa löytyi sitten treenihuoneessa olevan vierassängyn päältä oksennettuna. Kiitti vaan Rin. Jatkossa pysyy tuo ovi kiinni kun ollaan poissa.

Ja nyt on se aika vuodesta kun kuvia ei vaan tule koska kelit on niin masentavia. Niin on silloin kuvatkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti