tiistai 1. tammikuuta 2019

Uusi vuosi ja vanhoja tavoitteita

Namu 23 viikkoa, 48cm ja 13,5kg

Perjantaina oli taas hallitreeniä koirille. Mukana jälleen Namu ja Rin. Namu aloitti leikkimällä Paula hihnan päässä. Nyt haettiin jo vähän turhaumaa, oikein innokkaasti Namu lelua halusi itselleen ja taistelu on parempaa. Nyt vaan tulee esille lelun omimista.. Namu on alusta asti ollut todella tarkka ruokansa ja luiden kanssa mutta lelut ovat nostattaneet myös arvoaan niin että niitä Namu ensimmäistä kertaa alkoi omimaan tassujen väliin eikä olisi halunnut luopua niistä. Tätä pitää hieman tarkkailla ja pohtia miten tehdä tilanteesta mukavampi.

Namu hommaili leikkimisen lisäksi seuruuta, ruutua vauhtiruutuna ja myös kosketusalustalle menoa, jääviä ja noutoa. Vauhtiruutu tehtiin niin että kolme kertaa Namu näki pallon laittamisen ja neljäs oli laitettu Namun huomaamatta. Ekalla kerralla Namu jäi hieman Paulaan kiinni ja meni kaartaen ruutuun. Muut paremmin. Kosketusalustan kanssa meni taas paremmin, otin matkaa jo reilummin ja ensimmäisellä kerralla pidemmästä matkasta Namu lennätti kosketusalustan ulos ruudusta. Sitten malttoi vähän paremmin asetella tassunsa alustalle. Jäävistä istu ja maahan menevät hyvin, seisomiseen teen pomppua ja se on jäänyt vähän vähäisemmälle harjoittelulle. Nouto oli taas superhieno ja vauhdikas :)

Rin aloitti kehääntulotreenillä ja siitä tehtiin Paulaa kohti seuruuharjoituksia. Palkkasin kun Rin keskittyi seuruuseen eikä vilkuillut Paulaa. Ensimmäisen erehdyksen jälkeen tämä sujui hyvin. Sitten Rin teki tunnaria, ensin niin että kapuloiden päällä oli ruutunauhaa ja muuta häiriötä. Näitä kaksi hyvää ja varmaa. Sitten kapulat olivat reilummin tämän kasan vieressä mutta nyt Rin meni kokoajan häiriökasalle vaikka Paula näytti Rinille missä kapulat sijaitsevat. Sitten kun löysi nämä kapulat niin toi väärän ekalla yrityksellä, toisella otti oikean. Tämän jälkeen pieni palkaton setti. Ensin liikkestä maahan ja seiso, sitten kaukot jotka menivät todella hyvin. Tämän sosiaalisesssa palkassa Rin oli vähän jäykän oloinen. Sitten tunnari joka meni loistavasti, nyt Rin oli iloisempi palkkauksessa. Tästä pieni siirtymä ja lelupalkka. Lopuksi vielä luoksetuloon jättötreeniä. Hyvin Rin virittyi jo nyt kun kuiskasin Rinille uuden virittelykäskyn, maahanmenot olivat hyvin nopeita!

Tälle vuodelle pitäisi laittaa hieman tavoitteita. Nyt niitä ei ole kovinkaan paljon kun "kunnon" kisakoiraa ei ole.

Kooa:

  • FI RTVA
Rin:
  • PK-kisoja Rinin kykenemisen mukaan
  • FI TVA
  • Kontaktit kuntoon ja SM-kisoihin
Namu:
  • Kivoja treenejä sekä uuden opettelua metsässä, kentällä ja arjessa

Viime vuonna tavoitteita oli listattu seuraavanlaisesti:

KOOA:

  • RTVA
  • Osallistuminen rallytoko SM?

RIN:

  • Rinille tavoitteena saada JOSsit pois. Nyt on siis kisataan pk:ssa JOS Rin kestää paukut paikallaoloissa. Kisataan haussa JOS Rin ei paineistu ilmaisusta. Kisataan EVL:ssä JOS Rin ei ota pultteja paikallaoloista. Arvokisoihin JOS kaikki edelliset JOSsit selvitetty ja Rinin pää pysyy kasassa
  • Agilityssä Team HenRin tähtää SM-finaaliin. Rin kisaakin ensivuonna pikkumakseissa!

Kooan osalta tavoitteet eivät täyttyneet mutta onneksi on vielä Kooan kanssa aikaa puuhastella :) Rinillä täyttyi kivasti sen osalta että PK-paikallaolon ampumiset saatiin hirmu kivaan kuntoon! Treenikavereilta tuli jopa palautetta että Rin ei noteerannut laukauksia mitenkään, ei edes vetämällä korvia luimuun tai vilkuilemalla sivuille. Ilmaisussa tulikin sitten valetta heti alkuvuodesta ja sen kanssa painittiin pitkään. Ja niin tuli Rinille revähtymän kautta lähes pari kuukautta sairaslomaa joka myös harmillisesti teki lovea kisatavoitteisiin ja treeneihinkin. EVL-kisat jäivät enemmänkin oman jaksamisen/kiinnostuksen takia pois ja eihän me treenattu oikeastaan yhtään tokoa kesäkaudella. PK-vei kaiken ajan. Arvokisoja ei tullut koska tuloksia ei ole. Ei myöskään agilityssä koska siellä Riniä (ja Henriä) piinaa kontaktiongelmat.
 
Vuonna kisoja tuli seuraavanlaisesti:

Kooa: Rallytokossa 7 kisaa MES-luokka. 1 tulos yli 95p., 4 hyväksyttyä tulosta ja 2 nollatulosta.

Rin: Agilityssa 5 kisaa pikkumakseissa kolmosluokassa. 1 SERT, 1 nollatulos ja kaksi hylkyä.
         PK:ssa yksi kisa jäljen ykkösluokassa, JK1. Haussa kaksi starttia kakkosluokassa, toisesta HK2. Yksi           yritys kolmosluokassa, ei tulosta.

Eipä ole liikoja tullut kisattua tänä vuonna..

Uusi vuosi vaihtui meillä hieman erikoisissa mutta rauhallisissa tunnelmissa. Suunnitelmien vastaisesti en ollut kotona kuin vasta myöhemmin joten Henri oli ohjeistettu miten koirien kanssa toimitaan kun rakettien ampuminen alkaa. Namulle olen soittanut Youtubesta ilotulitteiden ääniä parin viikon aikana satunnaisesti. Nyt on viime vuosina tehty niin että aina kun ilotulitus alkaa niin herkkuja tipahtaa lattialle. Tämä toimi ilmeisesti myös tänä vuonna, Kooa oli rauhallinen, Namu seurasi Kooan mallia ja Rin hiippaili makkariin omalle turvapaikalleen. Koirat toimivat, leikkivät ja nukkuivat kuten normaalistikin. Rinkin päätyi sohvalle nukkumaan illemmalla. Kuitenkin kävi senverran ikävästi että Namu pääsi ulkona säikähtämään raketteja. Vaikka Namu pystyy pidättämään hyvin niin ei sentäs niin pitkään mitä uusi vuosi vaatisi. Namulla oli kova hinku päästä ulos illalla ruoan jälkeen. Nopea pissatus ei toiminut niinkuin ajattelin ja juuri Namun lyhyellä ulkoilulla tuli ikävämpi sarjatuli. Tuli kovalla vedolla sisälle mutta jatkoi kuitenkin nukkumista eikä välittänyt raketeista. Aamuyöstä päästin Namun uudestaan pissalle ja tietenkin sen 30 sekunnin aikana mitä tarvitaan Namun pissalle aikaa niin paukahti. Namun pissaus loppui ja Namu kipitti sisälle. Jatkoi taas normaalisti uniaan. Rin ja Kooa kävivät myös illalla pissalla pihalla, raketeista välittämättä. Kaikki koirat ovat kuitenkin varmuuden vuoksi hihnassa vaikka piha onkin aidattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti