keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Odotusta

Rinin koe lähestyy ja näin viimehetken treeneissä tulee mielenkiintoisia asioita eteen :D Tällä viikolla ei ehditä treenata enään joten saa nähdä miten liikkeet jalostuvat vielä. Toisaalta, viime viikollakin oli vajaan viikon tauko treeneissä ja perjantaina Rin oli todella kiva kun tehtiin kokeenomainen treeni. Tehtiin käskytettynä EVL-putkeen, välissä vaan rakennettiin kehään kiertonouto. Rin sai painella lelun kanssa. Järjestystä en edes enään muista. Jokatapauksessa Rin oli mahtavalla päällä! Jokaisen liikkeen jälkeen Rin oli hirmu iloinen ja palkkaantui loistavasti pelkästä sosiaalisesta palkasta. Ehkä Rin oli myös iloinen että tälläkertaa ei oltu yksin vaan Paula oli mukana. Liikkeet menivät hyvin. Kuitenkaan ohjatussa/kiertonoudossa lukitsi väärän kapulan mutta yhdellä käskyllä haki oikean. Ohjatussa jos lukitsee väärän niin ei suostu enään katsomaan miuta joten en saa helpolla vaihdettua kapulaa. Ruudussa meni seis-käskyllä maahan. Ajattelin että ihan sama.

Seuraavana päivänä treenattiin toisella hallilla. Tehtiin ohjattua jossa nyt Rin lukitsi oikean. Tähän vaikutti perjantaina myös se että liikkuri (Paula) oli haettavan puolella. Rin herkästi valikoi liikkurin puoleisen kapulan. Tehtiin kahdesti tunnari, taas eri ihmisten hajuilla kun nyt on pääosin vaan Paula hajustanut vääriä. Nämä hyvät! Toista haisteli piiiiitkään. Ei vaan sattunut oman kohdalle mutta sitten kun osui niin nappasi varmana oikean. Sitten sitä ruutua. Eteenmeno hyvä. Ruutuun ja taas kerran seis-käskystä maahan. Ihan sama, suunnittelin jo että sanon kokeessa että Rin menee suoraan maahan. Tehtiin pari kertaa lisää vähän eri kohdista kunnes. Eteenmenossa seis-käskyllä Rin menee maahan. Voihan..! Pakko oli nyt tähän puuttua ja vääntää hieman asiasta kuitenkin. En ole pysäyttänyt Riniä ruutuun ties milloin viimeksi kun Rin hakeutuu itse oikealle paikalle. Tai sekin on nykyään ollut aika lavea käsite koska Rinin tokotavoitteet ovat vähissä. Paikallaolot menivät todella hyvin vaikka aidan takana tehtiin agilityä ja hallina oli Rinin agilityhalli. Loppuun kokeilin toisella kerralla vielä eteenlähetyksiä joissa Rin meni herkästi vinoon ja kiertonoudon ilman esteitä. Tässä Rin ei hämääntynyt esteettömyydestä :)

Sunnuntaina tehtiin Rinin kanssa (ylläriylläri!) ruutua ja olipas hankala treenikerta. Aiemmin ruutu on ollut Rinille hyvin vahva mutta nyt kun taas tuli toistoa ja epäonnistumista koska pysäytin Riniä ja Rin meni maahan niin ruutu oli kaikkea muuta kuin varma ja kiva liike. Rin teki myös ohjatun ja kiertonoudon suuntia sekä eteenmenoa. Namu hommaili seuruuta ja kun Namulle niitä jalkoja kasvaa niin nyt meno tuntuu myös aika heiluvalta. Namu aloitti myös tyhjälle meno harjoitukset. Tässä treenimuotona kosketuslätkä.

Maanantaina ajeltiin taas Lahteen. Seuruuta tehtiin nyt seinän vieressä ja siinä Namu sai pidettyä jalat ojennuksessa. Seuruussa kun pyysin käsikosketusta niin Namu jostain syystä teki tämän niin että otti kättä suuhun. Taisin jessata tästä pari kertaa ja se oli sitten menoa. Nyt on muistuteltu että täppäys on vaan kuonohommia. Saa kyllä olla tarkkana mitä vahvistaa. Näytin Namun noudon ja se oli oikein hyvä. Pitää enemmän tehdä jessausta leluun, tosin Namu ei malta irroittaa kapulasta helpolla. Nyt olen ottanut paljon Namua käsitargettiin kapulan kanssa. Tehtiin ruutua ja tähän parannusideana isompi matto. Nyt käytössä on liukas hiirimatto ja se lähtee herkästi karkuun jalan alta. Namu teki myös hyppyä! Tai pikemminkin riman ylitystä. Erilaisia esteitä kannattaa jo hiljalleen ottaa mukaan treeniin. Sitten tuli kehoitus kaivaa se metallikapula esiin ja esitellä se Namuselle.. Ja niin teinkin heti kotona! Vaikka en löytänyt sitä parempaa ruotsinmallia. Koliseva perusmetallikapula ja kun Namu sen nosti niin sai ruokakupin. Tänään sama, nyt laitoin Namun hakemaan metallikapulan parin metrin päästä. Ainoa treeni ja palkaksi ruokakuppi. Ei ole ennustettavissa tämän perusteella ongelmia metallinoudon kanssa. Ote hyvä kapula pysyy suussa.

Ripuli jatkuu. Namu on ollut taas ihan vesiripulilla. Nyt syyttävä sormi osoittaa ruokaan. Tilasin uuden Happy Dog säkin ja oireet ovat Namulla ja Rinillä alkaneet säkin aloituksen myötä. Olen pistänyt koirien ruoat yöksi turpoamaan ja tämän säkin ruoka on haissut kummalliselle. Nyt on pakko ostaa jotain muuta safkaa ja katsoa mitä vatsoille käy. Rin ulkoilee iloisena kopan kanssa kuitenkin. Olen jo höllännyt kiinnityshihnaakin koska Rin antaa kopan olla päässä eikä välitä siitä :)

Kooakin pääsi perjantaina hallille pitkästä aikaa :) Vähän kodin ulkopuolista aktivointia papparaisellekin. Puuhailtiin rallya ja putken ohittamista. Uusia kylttejä pitäisi vielä tarkemmin tutkia ja harjoitella niitä. Kooa on myös opetellut elämään sähköhammasharjan kanssa! Olen jo kauan sitten ostanut sähköhammasharjan koska ajattelin että se putsaa hampaat paremmin. Nyt on ollut kyllä taukoa ihan tavallisessakin harjauksessa. Alkuun Kooa luonnollisesti kammoksui harjaa mutta hammastahna on niin maukasta että sain siedätettyä nopeasti suun vieressä käynnissä olevan harjan. Se että harja koski hampaisiin ei tullut niin helpolla vaan Kooa herkästi peruutti pois. Lopulta muutaman päivän tuloksettoman harjoittelun jälkeen sanoin Kooalle tiukasti että nyt olet siinä. Sitten Kooa oli siinä ja sain pidettyä harjaa hetken hammasta vasten ja palkaksi Kooa pääsi nuolemaan harjan. Tähän päättyi Kooan peruuttelu ja Kooa antaa kiltisti harjata hampaat. Sähköhammasharja onkin ihan kiva kaveri :) Yhden hampaan jälkeen saa nuolla harjan. Kummallista tässä oli se että Rinille sähköhammasharja ei ollut juttu eikä mikään. Toisaalta, Rin on aina innoissaan jonottamassa hoitotoimenpiteisiin ja oli nytkin. Otin Rinin Kooan jälkeen ja Rin antoi harjata hampaansa suoraan ilman kummempaa totuttelua. Hitaasti yksi kerrallaan tietenkin. Namu pyöri myös mukana ja halusi harjaukseen mutta mieli muuttui kun harja lähestyi suuta :D Namulla nyt ei ole tähän rumbaan vielä niin kiire. Totutelkoot omaa tahtiaan. Jos pyörii ja tunkee mukaan niin sitten joutuu vähän kokeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti