tiistai 19. helmikuuta 2019

Siistii!


Tämä kuva oli hyvän lenkin jälkeen otettu

Perjantaina Namu tokoili ja Rin aloitti pk-tottiksen mieleenpalautuksen. Rin teki alkuun sisääntuloja, ensimmäisellä oli mukana vähän puolittaisella läsnäololla. Sitten kun käteltiin tuomari (Paula) niin Rinillä syttyi lamppu! Ei ollutkaan tokon sisääntulo. Seuraava sisäänmeno olikin Rinin puolesta asenteella SiistiiSiistiiSiistii!! Rin tuli selkeästi voimakkaammalla asenteella ja oli hirveän iloinen tästä treenistä. Pari näitä ja sitten seuruun aloituksia niin että Paula merkkasi hyvän asenteen ja tehtiin muutama lyhyt pätkä. Rin oli edelleen että SiistiiSiistiiSiistii!! Sitten menimmekin A-estettä suorittamaan ja kun se ilmestyi Rinin eteen niin sitten Rin vasta suorastaan huusi että SIISTIISIISTIISIISTII!!! Meni ihan valtavalla voimalla ja innolla esteen yli. Paula oli toisella puolella palkkaamassa, tehtiin siis pelkästään ylitystä ja hallittua laskeutumista. Ilmeisesti Henrin juoksuA harjoituksista on ollut apua koska Rin suoritti esteen jokaisella kerralla hyvin huolellisesti. Kerran hyppäsi ylösmenoon liian kaukaa ja vähän tömähti mutta korjasi paremmaksi seuraavalla kerralla. Tähän päättyi Rinin treeni.

Namun kanssa seuraaminen on ollut vähän outoa. Se on ollut väljää ja jotenkin jännännäköistä. Nyt kotona on tehty seinän vieressä ja palasin myös peruutteluun jotta sain askellusta rauhallisemmaksi. Pohdin että käsitarget on myös hieman levittänyt Namun seuruuta koska jessauksesta Namu hyppäsi sivuun ja hajotti koko pakan. Tähän auttoi että tein seuruuta niin että namit olivat oikeassa kädessä ja siitä siirsin vasempaan. Nyt jäi Namun hypyt pois ja Namu malttoi olla sivulla palkan jälkeen. Onneksi eilen oli Oilin koulutus! Viimeinen tältä kurssilta mutta olen ollut hirveän tyytyväinen koko kurssiin :) Oili heti huomautti että Namu on liian edessä ja yrittää kontaktia venyttämällä päätä eteenpäin. Se saa liikkeen myös huojuvaksi ja hassuksi. Nyt namit taas käteen ja Namun pitää kulkea namien alla kuononsa kanssa. Heti kun oli oikealla paikalla niin alkoi seuruu näyttämään ja tuntumaan paremmalta.

Kiitokset Nealle kuvaamisesta :)
Tehtiin Oilin kanssa myös jääviä. Liikkeestä seisomisessa Namu oli jalkojensa kanssa yllättävän steppaava, on ollut parempi mutta ehkä tämä kasvu saa hassuja asioita aikaan. Nyt palkkaa vaan nopeasti pompun jälkeen. Maahanmenossa miun pitää varoa etten kumarra Namuun päin ja näin aiheuta Namun väistämistä. Ajatus enemmän eteen. Nyt Namu teki nopeita maahanmenoja kun välillä eri alustalla on hitaampi. Saatiin myös vinkkiä luoksaristoppeihin ja pitää niitä myös ottaa mukaan harjoitteluun.

Namun kanssa teimme päivällä reissun Helsinkiin ennen koulutusta. Menimme käymään ystävälläni ja hänellä on kissa. Namu ei ole koskaan kissaa nähnyt ja tapansa mukaan Namu oli innoissaan menossa sisään. Se vaihtui kauhistukseen ja pariin haukkuun kun Namu näki kissan. Homma oli kuitenkin nopeasti ohi kun kissa hyppäsi puuhunsa ja Namu ilmeisesti kuvitteli nähneensä näkyjä. Seuraavat pari tuntia Namu hengaili asunnossa, tutki jopa kissan puuta huomaamatta yläpuolella olevaa kissaa. Sitten kissa lähti liikkeelle ja Namu hämmästyi. Hienosti Namu vaan väisti kissaa ja toimi muutenkin järkevästi. Kissa tuli myös haistelemaan Namun häntää mutta Namu ei tätä kestänyt vaan katsoi paremmaksi paeta pöydän alle ja tarkkailla turvallisen etäisyyden päästä :D

Tokoa perjantaina, tokoa lauantaina, kevätlajien korkkaus eli ilmaisua sunnuntaina ja illalla myös vähän tokoa Namulle. Maanantaina tokoa Lahdessa. Huh, mikä viikonloppu! Onneksi viikot ovat rauhallisia kun hallit on täynnä ja enkä itse ehdikään harrastamaan. Sunnuntaina ihanassa aurinkoisessa säässä mutta kamalassa tuulessa harjoiteltiin siis ilmaisua. Rin teki neljä maalimiestä ja oli taas vallan innoissaan. Molemmat maalimiehet lumivallin takana ja Rin se vaan reippaasti meni suoraan lumivallin päälle ja joko hajulla tai näöllä kääntyi oikeaan suuntaan. Hyvin huomasi kun korvat menivät päänmyötäisesti ja kroppa iloiseksi kun maalimies paikantui. Ilmaisut muuten hyvät mutta näin alun innoissa Rin ei malttanut pitää rullaa suussa vaan tiputti ennenaikojaan sivulla. Pyysin ottamaan rullan uudestaan suuhun ja siitä irroitus.

Namun ensimmäinen maalimies muualla kuin metsässä. Vähän jänskää! Kiitos Tiinalle kuvaamisesta :)Namulle otettiin risteilyä. Kuusi pistoa. Ihmettelin että Namu ei oikein kohdista näkyviin maalimiehiin tai lähti vähän epäillen. Vasta treenin jälkeen tajusin että ei herranjestas, eihän Namu voi mitenkään tajuta tätä treeniä kun ei edes näytetty Namulle maalimiesten herkkuja :D Ainahan Namu tekee vaan miun kanssa kentillä asioita. Kuudes ja viides menivätkin jo hyvällä vauhdilla :)

Lauantaina oli hyvä sää niin ajattelin pitkästä aikaa lähteä metsälenkille. Mietin että ketä ottaa mukaan, jos polut olisivat lumisia niin Kooa ei pysty siellä lenkkeilemään. Namun haluan kuitenkin mukaan. Joten, ratkaisuksi tuli kokeilla Namu&Rin yhdistelmää. Alku oli ihan kaamea, Namu oli hihnassa ja huuto molempien koirien osalta hirveä. Rin hyökkäili Namun kimppuun kiihkoissaan napsimaan. Kunhan meno rauhoittui niin päästin Namun hihnasta. Namu lähti juoksemaan Rinin ohi mutta Rin päättikin että pennut ei ohittele ja pisti Namun nyrkin ja hellan väliin. Koko lenkki mentiin niin että jos Namu yhtään yritti Riniä ohittaa tuijottamalla niin Rin pisti pennun ojennukseen ja pyöritti hangessa. Hyvä Rin! Olenkin odottanut milloin Namu saa röyhkeästä käytöksestä hieman palautetta. Lenkki meni siis kokonaisuudessaan hirmu hyvin kun Rin kertoi napakasti Namulle Säännöt. Sunnuntaina olimme menossa ilmaisutreeneihin ja ennen sitä taas lenkille. Ajattelin että eiköhän Rin jatka samaa tiukkaa linjaa tänäänkin. Väärä luulo! Rin olikin juoksu tuulella ja lenkistä ei tullut yhtään mitään kun elukat ottivat vaan hurjia juoksukisoja. Joten. Rin ja Namu eivät lenkkeile edelleenkään yhdessä.

Ei millään malttaisi kun pitää etsiä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti