maanantai 9. syyskuuta 2019

Ja taas ollaan kolmosluokassa!

Rinin kuvista kiitos Tiina M!

Rin oli lauantaina etsintäkokeen avoimessa luokassa ja hyvin Rin hoiti tilanteen jälleen kerran! Oli kyllä hurjan pitkä päivä kun koe oli belgien rotumestaruus ja EK:ssa riitti osallistujia. Namu oli myös mukana seuralaisena. Paukut tuntuivat vähän jännittävän Namua mutta kun autosta pääsi pois niin huoli oli ohi. Namu teki alakentällä oikein kivasti seuruuta, maahanmenoa (nyt oli nopeita!) ja kaukoja (eikä näissä ollut päänkääntelyä!). Häiriötä ja ihmeteltävää oli Namulla paljon kun samaan aikaan oli myös jälkikoe joten Haukkulaakso oli hyvinkin täynnä.

Rinin koe alkoi esineruudulla. Tätä ollaan kevään jälkeen vähiten harjoiteltu ja arvatenkin on huonoimmassa jamassa. Alkukesästä Rin toi pisto/esine ja oli nopea ja tarkka. Nyt treeneissäkin (ne pari mitä on tehty..) menee ohi lähi/keskiesineistä. Kokeessa kaksi esinettä Rin toi nopeasti mutta kolmatta saikin etsiä. Painotin etsintää hetken vasemmalle mutta kun sieltä ei noussut ja Rin työskenteli paljon alueen ulkopuolella niin oli pakko kiiruhtaa oikealle jonka takakulman Rin oli oikaissut. Täältä nousikin kolmas esine, huh! Rin oli kyllä juossut lähiesineen yli, tai olisi pitänyt kyllä saada siitä tuoksut. Aikaa meni noin 4min 30sek. Ja unohdin kuljettaa Rinin etulinjaa pitkin minkä teen normaalisti. Eli treeniin esineet! Pisteitä tästä 27.

Seuraava ponnistus olikin jälki. Janalla suhrasin itse. Rin yllätti lähtemällä hyvin vinoon vasemmalle ja itse tössin kun en tiennyt mitä saan ja en saa tehdä. Pysäytin Rinin ja ohjasin eteenpäin, kaarsi oikealle. Taas pysäytys ja nyt Rin lähti suoraan. Tässä vaiheessa tajusin että olin itse lähtenyt myös liikkeelle enkä odottanut liinan mittaa. Kääks! Kyllä syyllistin itseäni jäljellä kun en tiennyt mikä on sanktio. Ensimmäinen keppi löytyi nopeasti ja kulman Rin otti hyvin. Siitä taas seuraava keppi. Tämän jälkeen Rin hieman sekaantui kulmassa ja pyöri ja hääri ja oli lopulta liinan kanssa solmussa. Selvitin solmut ja lähetin Rinin metsään päin etsimään jälkeä kun en uskonut että tielle menee. Rin nosti jotain ja lähti ajamaan, kerran pysähtyi tutkimaan mutta ei jatkanut kehoituksesta ja itsekään en mitään nähnyt. Sitten jälki kaarsi kummasti ja päädyttiin hakkuuaukealle. Tässä vaiheessa olin jo täysin varma että ollaan jollain muulla jäljellä ja lähes kyynelehdin että tähän tämä nyt jäi, ei onnistunut, ei löydetä enään mitään. Järki oli senverran mukana että vaikka meinasin kiskaista Rinin pois niin päätin jatkaa hetken vielä eteenpäin näkyvälle tielle. Ja juuri kun epätoivo oli suurin, KEPPI! Ja tämä oli neloskeppi. Eli TAAS KERRAN kolmonen jäi. Ja nyt mulla ei ollut mitään hajua missä jälki oli kulkenut kun stressasin että ei olla jäljellä. Etsittiin pitkään keppiä mutta lopulta oli luovutettava. Yllättäen janalta saatiin kuitenkin täydet pisteet.

Kepin jäämisen jälkeen piti koota itseni ja tsempata hakuun. Meinasin taas lähteä metsään väärässä treeniliivissä eli ilman pilliä mutta onneksi ehdin sen hakemaan. Vasen puoli oli tasaisempi ja oikea puoli vietti jyrkästi alas. Ihan niinkuin Kouvolassakin :D Lähetin vasemmalle ja Rin oli menossa hyvin vasemmalle mutta pienellä neuvottelulla kuono kääntyi enemmän suoraan. Tätä suoruutta kesti reilut 30 metriä kunnes Rin ampaisi rataa pitkin vauhdilla. Kun katosi notkoon vihelsin luokse ja taas näkyviin tultaessa Rin ei todellakaan ollut tulossa luokse vaan korvat länässä kiiti taaksepäin. Jep, hajulla. Katosi kukkulan taakse ja hetken annoin työskennellä kunnes näönvuoksi vähän kutsuin jälleen. Hetken päästä Rin ilmeistyi kukkulan päälle ja siinä näytti pudottavan rullan ja kauhoi sen takaisin suuhun. OMG! Mitä jos Rin ilmaisee tuon kohdan? Hieman jännitti lähettää näytölle, Rin lähti vauhdilla ja kohti pudotuspaikkaa. Onneksi kiiti siitä ohi ja vei hienosti maalimiehelle. Seuraavaksi lähetys alas ja sinne Rin teki kivan piston ja tuli kutsusta pois. Pisto taas vasemmalle koska halusin varmistaa etukulman oliko siellä ketään. Hienosti Rin sinne upposi mutta ei tullut heti kutsusta pois vaan kävi tarkastamassa vanhan piilon. Oikealle lähetys toikin miulle rullan ja sitten mentiin ja kovaa. Ja vaarallisesti kun rinne oli superjyrkkä ja pehmeä alustaltaan. Piti juosta kovaa etten jarruta Riniä mutta pelkäsin kyllä olevani rähmälläni.. Rinteen alapuolella oli piilo ja sinne Rin heittäytyi massulleen. Pieni miinus alueen epätarkasta tarkistamisesta, pisteitä 69.

Seuraavana tarkkuus. Rin ampui lähetyksestä ruudun yli ja viime kerralla sain noottia että pitää kutsua heti pois niin sanoin Rinille "Täällä!" mikä on väärä käsky tarkkuudessa. Rin tuli siis luokse ja jouduin lähettämään uudestaan. Oikea käsky olisi ollut "Rin!" tai "Tarkkana!". Nyt Rin meni samantien kolikolle ja toi sen. Rinistä on tullut Tarkka <3 Miun mokasta miinus ja 19 pistettä. Pudotettu on Rinin valtti. Kun virittelin vähän ennen lähtöpaikkaa ja lähdin siirtymään niin Rinhän ihan oli raivoissaan! Kovat komennot sain haukulla että vauhtia! Rin ei odota! Eikä mitään Rinin tyypillistä pelkohaukkua vaan kunnon komennusta jota Riniltä ei juuri kuule. Hetken päästä saatiin lupa lähteä ja tämähän sujui vallan nopeasti ja varmasti. 20 pistettä.
Viimeisenä tottis ja kyllä olimme molemmat poikki. Rin oli Kouvolan tapaan karkaamassa esteille kentälle menossa. Nyt aloitettiin liikkeistä. Seuruu ei ollut täysin kaamea, tuomari oli niin lähellä etten uskaltanut antaa apua lyhyen sivun täyskäännökseen ja sehän sitten valahtikin. Istumisen Rin makasi, annoin itse hieman kehnon käskun. Maahanmeno näytti miusta nopealta mutta tuomarin mielestä ei, luoksetulo oli ponneton. Seisominen oli hyvä. Tasamaanouto myös hieman ponneton. Hyppy oli hyvä, Rin arpoi ponnistuspaikkoja. Estenouto myös hyvä. Eteenlähetys oli Rinille hidas ja maahanmeno myös kesti. Paikallaolossa Rin oli senverran väsynyt ettei jaksanut kun pari kertaa vinkaista parin noudoissa. Yhteensä 86 pistettä. Niukasti ykköstulos eli 271p. ja 2.sija. Sekä menolippu eteenpäin!

Esineruutua paikkailin heti eilen pimeässä metsässä. Namu haki kaksi lähisesinettä ilman näyttöä ja meni todella hyvin. Olin toiveikas ja yritin takarajan esinettä mutta sinne ei Namu uponnut vaan jäi hajuihin kiinni lähetyslinjalla. Rin paahtoi lähiesineen vierestä mutta takaisintullessa sai hajut. Toinen lähiesine nousi myös hyvin mutta takanurkkan esinettä myös Rin sai hakea pitkään.

Namun kuvista kiitos Riikka L!


Seuruuta käskytykselläYhdet hakutreenit oli myös ennen koetta. Namulle oli valmiit maalimiehet noin 30 metrissä. Ja ZOOOOM kun Namu ampui 50 metriin.. Jaahas. Oikein huusi mennessään. Toisella lähetyksellä Namu oli hieman tarkempana ja löysi mutkan kautta maalimiehelle. Toinen ja kolmas menivät vähän samaan malliin mutta Namu oli paremmin kartalla tehtävästä. Neljäs maalimies oli 40 metrissä ja tämä olikin paras, ensin kyllä hyvin vinoon ja heti pois mutta seuraava oli suora ja voimakas pisto ja löytö. Ei siis enään hajuhakuja, Namu tietää mitä tehdä. Rinillä etukulmat mutta ei mennyt suoraan ja ensimmäinen jäi. Nostin toisen etukulman ja sitten uudestaan ja nyt löytyi. Täältä suorapalkat. Sitten tyhjää ja voimakkaasti kasvavassa ryteikössä viimeinen, lähetys niin että metsän puolelta pitää upota. Toi rullan omia jälkiään ja lähti ryteikköön eri jäljille eli etsimään uudestaan. Oli hieman epävarma mennessään ja meni ohi maalimiehestä ja ilmaisi tyhjää. Vein Rinin pois ja taas sama mitä kokeessa, ei nosta uudestaan! Lähtee väärään suuntaan tai menee ryteikköön muttei maalimiehelle. Tätä jauhettiin aika pitkään kunnes vihdoin tuli rullan kanssa ja löysi maalimiehelle. Siksi hieman jännitti mennä tämän treenin jälkeen kokeeseen..

Ja koska EK meni suunnitellusti niin pääsemme Rinin kanssa osallistumaan kolmosluokkaan bortsujen rotumestikseen :) Ja kun kerta Ouluun lähdemme niin otetaan koko rahan edestä jännitystä eli osallistumme myös hakuun. Onneksi ei tarvitse matkata yksin! Rinillä on nyt kolmosen hakua varten kuntokuuri menossa ja meidän nuorimmaiselle selitin että Rin joutuu (pääsee) pitkille lenkeille jotta jaksaa etsiä ihmisiä metsästä kisoissa. Hän tähän totesi että "Ai kuolleita vai?". Joo ei, mielikuva kuolleiden metsästä etsimisestä ja treeniolosuhteista oli kyllä aika erikoinen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti