torstai 24. lokakuuta 2019

10
Niin se aika on kulunut että Kooa täytti pyöreitä viime viikolla. Maailman rakkain Kooa. Koska pyöreitä Kooa täyttää vain kerran elämässään niin tälläkertaa Kooa sai myös juhlat ja vieraat, vähän jopa etukäteen. Ei tule toista Kooanlaista jonka kanssa on koettu niin paljon ja opittu vielä enemmän. Ja vielä jatketaan! Vanhuus tietenkin näkyy Kooasta mutta ei niin paljon että vanhuuden takia pitäisi tehdä erikoisjärjestelyjä. Ainostaan nosto autoon ja pois, koska Kooalla on ollut alkavaa ahtaumaa selässä ja kalkkeumaa etujalassa. Näitä ei ole senkoommin kontrolloitu joten en tiedä ovatko menneet pahempaan suuntaan. No joo, talvella myös ei voi Kooaa enää umpihangessa lenkittää.

Omat juhlat oikeana päivänä, hieman koruttomat :D
Isommat juhlat ja Kooan kakku

NamNam!

Kooan karvaiset synttärivieraat

Kooa on päässyt myös useammin treeneihin mukaan ja pitkästä aikaa hallitreenissä sain myös putken pään häiriöksi Kooalle. Tämä meni hyvin ja Kooa keskittyi enemmän tekemiseen kuin putkeen. Kooa sai myös jäljen ja kun pappa oli kahdesta kepistä porskuttanut yli ja oli menossa myös kolmannesta niin huomautin että näistä saisi kyllä ruokaa. Neljäs keppi nousikin mutta viidennen kanssa oli liian kiire eteenpäin :D Jäljestämisen Kooa ottaa vakavasti ja menee todella tarkasti. Myös tarkkuusetsintää Kooa pääsi harrastamaan ruudun sotkijan merkityksessä. Kaksi ruutua ja ensimmäisestä löytyi esine, toisen esine oli ilmeisesti niin pieni että katosi maan alle. Rinkään ei sitä löytänyt. Enkä minä.

Rin teki siis myös kaksi tarkkuusruutua, ensimmäisessä oli Rinille tuntematon metalli eli klemmari (putkiin käytettävä, ei papereihin). Vaikka esine oli iso niin Rin joutui sitä etsimään mutta nosti itsenäisesti. Seuraava ruutu olikin haastava kun esine oli jo kadonnut. Laitoin sinne sitten kolikon löydettäväksi. Rin teki on tehnyt myös jäljen ja tässä olikin haastetta. Paula oli tallannut Rinille jäljen jossa minä olin tallannut kahdesta kohdasta myös yli. Janalla lähtö meni hyvin mutta samantien Rin hidasti. Jäljen Rin otti oikeaan suuntaan ja ajoi oikein reippaalla asenteella. Kaikki kepit nousivat. Jäljen harhakohta osui harmillisesti siihen vaiheeseen kun Paula oli pujotellut puita ja jäljet olivat myös turhan lähekkäin. Tässä Rin otti enemmän hajua miun jäljestä ja meni jonkun aikaa että Rin sen hylkäsi. Toinen harhakohta menikin ongelmitta.

Rin on tehnyt myös tottista ja olen hakenut seuruussa oikeaa kohtaa ja ollut tarkka että päätä ei lasketa. Pitkiä paikallaoloja on tehty häiriön kanssa ja ilman. Ensimmäisessä koulutin samalla toista ja tässä Rin oli jossain vaiheessa noussut istumaan. Toisella kertaa hallissa Paula treenasi Nokia ja täällä huomautin Riniä vinkumisista, joita tuli niinkuin arvelinkin mutta huomautuksista huolimatta Rinin mielentila pysyi makuussa hyvänä. On myös harjoiteltu paikallaoloon menoa niin että virittelen ja kun Rin vastaa mukana oloon hyvällä mielentilalla niin saa reilun sosiaalisen palkan.

Namu on päässyt hyvään treenirytmiin ja on tehty melkein joka päivä jotain. Kaukoissa mielentila välillä rakoilee mutta namin heitoilla olen saanut Namua avoimemmaksi. Saa usein pelkästä tuijotuksesta namin heitettynä ja tykkää koppailla näitä kiinni. Ja tuntuu että mitä pidempi matka niin sen vähemmän Namu kääntelee päätä. Yritän myös tuijottaa enemmän jalkoja. Jos Namulla on pidemmän treenin jälkeen aivohiki niin silloin on varmempi että kaukot epäonnistuvat. Tai treenin ei tarvitse olla edes pitkä että aivohiki alkaa erittyä, Namulla se voi olla hyvinkin nopeasti päällä.

Seuruussa Namun paikka on alkanut valua eteen ja Namu myös hieman heiluu oikean ja väärän paikan välillä. Onneksi Namu edelleen hiffaa nopeasti mistä palkkaa tulee ja korjaa omaa paikkaansa aika kivuttomasti. Kunhan vaan muistan palkata joka kerta samoilla kriteereillä.. Treenin aluissa seuruu on parempi ja Namu on selkeästi virittyneempi, aivohiki vaiheessa asenne on hieman latteampi niin Namukaan ei pysy niin kivanoloisesti seuruussa.

Nyt olen ollut napakampi myös siinä että Namu tekee paikallaoloa. Tämä liike on jäänyt hyvin vähälle treenille ja se myös näkyy. Namu ei keskity, haistelee maata, kurkottelee vierustoverin hajuille ja kääntelee päätä yleisesti mihin vaan. Paikoillaan kyllä pysyy. Namu on makoillut ilman kavereita ja kavereiden kanssa. Ärsyttävä liike kun harjoittelu vaatii uusia vierustovereita tai ylipäätään vierustovereita ja omat aikataulut ei usein sovi niin että päästäisiin porukassa harjoittelemaan.

Rin oli myös hakukokeessa talkoilemassa nollakoirana. Pääsin vähän jekuttamaan Riniä tottiksessa ja tämä toimi hyvin, Rin oli aivan yllättynyt! Ensinnäkään ei lähdetty heti eteenpäin vaan tein paikallaan täyskäännöksen ja Rin oli tämän jälkeen hyvin mukana. Paukuista seuruu huononi poikittamiseksi ja tätä en saanut korjattua. Täyskäännöksen jälkeen parani. Käännökset oikeaan tein nopeasti karkaamalla ja Rin ei ollut tarkkana ja jäi jälkeen, tässä kehotin vaan tulemaan ripeästi mukaan. Istuminen oli sitten taas tarkka ja nopea. Henkilöryhmässä lähdin henkilön kierrossa myös karkuun reippaammin ja Rinillä tuli kiire. Liikkeestä istuminen ja maahanmeno menivät hyvin, seisomisessa Rin ei keskittynyt ja jouduin antamaan uuden käskyn jolla jäi sitten hyvin. Kaksi tasamaanoutoa koska en tehnyt hyppynoutoa. Ensimmäisessä muistutin että "Istu" ennen alkua mutta silti Rinin pylly nousi, olin valmiina ja napakka uusi käsky sekä pyllylle kosketus. Toisella kerralla ei pylly enää noussutkaan. Noudot ripeitä. Estenoudossa kapula kopsahti harjaan ja meni vinoon sekä suht lähelle. En uusinut, Rin osasi tuoda hienosti kapulan esteen yli :) Eteenlähetyksessä olisi voinut mennä nopeamminkin mutta ei ennakoinut pysäytystä vaikka annoin mennä aika pitkälle. Nyt myös pysähtyi hyvin. Paikallaoloon Rin meni hyvin ja palkkasin myös mennessä. Jäin lähelle ja Rin oli pääosin rauhallisesti mutta niistä muutamista vinkumisista kyllä huomautin ja kerran kävin silittämässä kun malttoi olla hiljaa noudoissa.

Namu teki kokeessa pienesti hakua ja oli vallan vallaton. Ensimmäisellä pistolla kaartoi voimakkaasti vasemmalle ja juoksi myös maalimiehen päältä eikä tehnyt omasta mielestään löytöä. Toisella pistolla löysi. Muut kaksi pistoa menivät samalla kaavalla, nyt vaan voimakkaasti kaartoi oikealle ja ei juossut maalimiehen päältä. Yksi tyhjä joka meni taas yllättävän hyvin. Viime treeneistä on liian pitkä aika ja seuraavalla kerralla pitää olla lähetyslinja lyhyempi. Namu on tehnyt myös jäljen jossa intoa myös riitti. Kepeistä jäi yksi ja kun mentiin tuulimyllyä kohden niin se vähän jännitti Namua ja jäljestys hidastui ja Namu jätti välillä jälkeä mutta hakeutui sille itsenäisesti uudestaan.

Lopuksi vielä Kooamurusta kuvia. Paljonhan se Kooa on muuttunut mutta sama pilke silmästä löytyy onneksi jokaiselta vuodelta :)

Kooa nolla vuotta

Kooa nolla pilkku viisi vuotta, alkaa olla jo itsensä näköinen!


Kooa 1 vuoden
Kooa 2 vuotta
Kooa 3 vuotta
Kooa 4 vuotta, harmaa alkaa lisääntyä!
Kooa 5 vuotta
Kooa myös viisi vuotta
Kooa 6 vuotta ja Kess iskä
Kooa 7 vuotta


Kooa 8 vuotta

Kooa 9 vuotta

Kooa 10 vuotta <3


1 kommentti: