KooaKVA FI&SE TVA JK2 EK1 HK3 RTK4 Jillaroo´s Born to Run  
Sukupuoli: Uros
Rotu: Bordercollie
Syntynyt: 16.10.2009
Kasvattaja: Päivi Mäkelä
Väri: Mustavalkoinen
Lonkat: A/A, uusintakuvattu 02/15 A/A
Selkä kuvattu terveeksi 02/15, pieni kalkkeuma viim. nivelvälissä
Kyynärät: 0/0
Isä: Wescott Wild Guess
Emä: Festivo Ädel
Todettu kantavan myös ruskeaa turkinväriä


Kooa on pennusta alkaen ollut erittäin sosiaalinen yksilö. Ihmiset ovat ihania, tokon luoksepäästävyys sekä näyttelyiden seisotus on ollut hieman hankalaa mutta vain hyvällä tavalla. Kotona Kooa on rauhallinen ja kentällä tekee töitä innoissaan. Kooa palkkautuu niin leluilla kuin ruuallakin. Kooalla on suuri taistelutahto. Kooa on luonnetestattu, pisteitä kertyi 213 ja Kooa on laukaisuvarma.


Kooan kanssa on harrastettu pennusta lähtien, alkuun PK-puolelta tottista, raunioita ja hakua. Tokossa käytiin alkuun hakemassa vain perustottelevaisuutta, nyt on laji vienyt mukanaan! Agilityä kokeiltiin parin vuoden ajan ja todettiin että meille sopivammat lajit ovat muualla. Paimeneksi Kooasta ei ole. Muutamat kokeilut ovat tuottaneet tuloksena sen, että Kooan vaistot ovat turhan syvällä emmekä lampaita aio kiusata niiden esiin kaivamisella. Kotona Kooalle on naksuteltu monet temput ja muutoinkin koulutus tapahtuu pääasiassa naksuttelemalla. Talvisin harrastuksiin on tullut vetohiihto. Tokossa kisaamme EVL-luokassa, josta Kooa valioitui 1.5.2014. PK-haussa kisaamme voittajaluokassa ja sieltä on yksi ykkönen saavutettu vuonna 2014 kera piirinmestaruuden. Ykkönen per vuosi ja keväällä 2016 Kooa saavutti KVA:n arvon. Rallytokon aloitimme myös vuonna 2014 ja Kooa pohtii nyt voittajaluokan puuhia. Kesällä 2014 aloitimme myös PK-jäljen treenaamisen ja tällähetkellä Kooalla on menoloppu voittajaluokkaan. Koska elämäni ei liian kiireistä tunnu olevan (hah!) niin myös etsintäkoe on korkattu vuonna 2016 ja täten Kooalla on oikeus koulariin EK1. Kooa osallistui myös vuoden 2016 PK-SM kilpailuihin ja suureksi yllätyksekseni pärjäsimmekin siellä todella hyvin.


Kooan kanssa harrastaminen on mukavampaa mitä osasin odottaa! Kooa on aivan mahtava harrastuskaveri, ei turhan herkkä mutta etenkin kotioloissa ohjaajapehmeä. Vietille mennessä on todella kovapäinen, ei kovemmistakaan käskyistä paljoa välitä. Kooa kestää paljon toistoa ja oppii nopeasti. Kun bordercollien otin niin suunnitelmissa ei ollut kisaamista mutta nyt lajit ovat vieneet meidät jo moniin kisoihin.

Kooalle on syntynyt myös yksi pentue Weekasi-kenneliin. Emänä oli Lotta, Kuhaylan´s Oz-Simply Red-U. Pentuja syntyi yhteensä neljä, kolme urosta ja yksi narttu. Pennuista on kasvanut oikein mukavia harrastuskoiria :)