RinBH RTK1 HK2 JK1 Funway Cuz I Can
Sukupuoli: Narttu
Rotu: Bordercollie
Syntynyt: 10.11.2013
Kasvattaja: Julia Pitkäranta
Väri: Mustavalkoinen
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: VA0, LTV0
Isä: Never Never Land G´Man O´War
Emä: Tending Qui Vive

Ensimmäisenä tulee Rinistä mieleen mahdottoman kiltti pieni bordercollie joka ei halua mitään väärää tehdä. Haluaa olla kaikille aina mieliksi, pieni syliintunkija, pusukone ja sohvakoira vaikka meillä ei koirien pitänyt koskaan sohvalle päästä..


 Rinin motto voisi olla "Järki jäässä, tassut menossa". Rinin kova vauhti vie Rinin aina välillä tilanteisiin johon pää ei halua. Vauhdin lisäksi ääntä Rin tykkää käyttää vähän liian paljon. On jonkin verran terävänoloinen sekä vilkas ja tämä yhdistettynä herkkään ääntelyyn aiheuttaa välillä harmaita hiuksia. Herkästi siis kommentoi haukahduksella vaikka ja mitä. Äänenkäyttö tuntuu pääosin liittyvän epävarmuuteen ja ympäristön tuomaan häiriöön. Rakastaa hirmuisesti ihmisiä, miehiä kohtaan on hiukan varautunut.


Treeneissä Rin on herkkä ja välillä tuntuu pohtivan vähän liikaa. Haluaa tehdä kovasti oikein mikä sitten taas hidastaa vauhtia. Rin on etenkin ympäristöä kohtaan hyvinkin herkkä ja tämä hankaloittaa jonkin verran niin treenejä kuin kokeitakin. Rin myös vastaa ympäristöstä tulevaan häiriöön ääntelemällä (haukahtelee) ja koska tietää tämän olevan ei-toivottua käytöstä niin Rin paineistuu herkästi tästä noidankehästä.

Rin onkin nyt siirtynyt Henrin omistukseen ja Rinin päälaji on agility jossa ei ääni haittaa. Teen Rinin kanssa edelleen pk-lajeja niin pitkälle kun Rinin pää kestää. Täälläkin puolella on tullut pieniä viitteitä siitä että Rin ei haun tuomaa pitkäkestoista suoritusta välttämättä kestä mutta yritetään vielä. Metsälajit ovat kuitenkin Rinin vahvuus, metsässä ei ole muita koiria eikä mitään pelättävää :) Rin saa loistaa huippuhyvän nenänsä kanssa. Tokoa ehkä jatketaan jos siltä tuntuu, siinä isona ongelmana on paikallaolo jonka Rin kokee stressaavaksi niin vieressä olevien koirien kun takana liikkuvan liikkurinkin takia.

Paimennusta kokeiltiin yhden kesän verran useammin mutta ongelmaksi muodostui että Rin ei löydä tasapainoa lampailla. Tykkää kovasti kasata lampaat ja pitää ne paikoillaan mutta puuttuvaa tärkeää palasta en jaksa lähteä Rinistä kaivamalla kaivamaan. Kaikken ei ole vaan aikaa :)


Paino:

8 viikkoa: 3,7kg
9 viikkoa: 4,1kg
10 viikkoa: 4,8kg
11 viikkoa: 5,2kg
12 viikkoa: 6,3kg
13 viikkoa: 6,6kg
14 viikkoa: 7,3kg
15 viikkoa: 8,1kg
16 viikkoa: 8,3kg
17 viikkoa 9,0kg
18 viikkoa 9,5kg
19 viikkoa 9,7kg
20 viikkoa 9,9kg
21 viikkoa 10,7kg
22 viikkoa 11kg ja kotimittauksella 42cm
6kk 12kg ja 44cm
12kk ~13kg ja ~45cm

2 kommenttia:

  1. Onko Rin tosiaan rekisteröity mustavalkoiseksi? Omaan silmään näyttää kyllä 'pahasti' sinivalkoiselta ;) T. sinivalkoisen bc'n omistaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä mustavalkoinen :) Blogger vaan jotenkin vääristää kuvan värejä, niistä tulee suttuisemmat ja tuokin kuva tekee Rinistä vähän hassunvärisen.

      Poista